Stress- en burnout coaching

Wanneer ervaar je stress?

 • Ik voel mij enorm prikkelbaar.
 • Waarom ben ik zo moe?
 • Ik vond mijn werk altijd zo leuk en nu niet meer.
 • Mijn hoofd barst uit elkaar van de zorgen.
 • Ik zie het gewoon niet meer helder.
 • Hoe krijg ik nu die rust voor mijzelf?
 • Het gaat anderen allemaal maar zo makkelijk af.
 • Ik voel mij niet gelukkig met mijn leven?
 • Ik moet zoveel doen en weet niet hoe.
 • Ik blijf maar piekeren, hoe stop ik hiermee?
 • Het is een chaos in mijn hoofd, hoe krijg ik meer grip op mijn leven?
Stress
Stress - flow balans

Wat is stress en burn-out coaching?

Stress of burn-out is een signaal van je lichaam en geest dat je uit je comfortzone bent. Dat er geen  evenwicht is tussen je taaklast en wat je kunt dragen. Dat iets in je leven niet goed past bij wie je bent of wat je belangrijk vind. Het is steeds een teken dat er iets moet veranderen. Stress,  overspannenheid of burn-out hoeven er niet toe te leiden dat je lange tijd niet kunt werken. Hoe  moe en moedeloos jij je nu misschien voelt: de ervaring leert dat je al vrij snel weer (geheel of gedeeltelijk) én met plezier aan de slag kan. Onderzoek leert dat op een verantwoord moment weer aan het werk gaan, bijdraagt aan herstel.

 

Bij stress en burn-out is er sprake van een energiestoornis.

 

Herstel is hard werken. Het vraagt moed om vertrouwde reactiepatronen kritisch te bekijken en open te staan voor alternatieven. Het kost tijd om nieuwe vaardigheden te verwerven en in te slijpen. Dagelijks oefenen om technieken aan te leren waardoor je minder gaat piekeren en beter relativeren.

 

Stress- en burn-outcoaching zal een goede bijdrage leveren aan een gezonde balans, herstel  van vitaliteit, werkplezier en effectiviteit. De ervaring leert dat het waardevolle lessen geeft waar je in het vervolg van je leven en loopbaan veel profijt van hebt.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan!

Contact