Inspirerende Vrouwen

Inspirerende Vrouwen

Ik ben altijd zeer geïnteresseerd in wat mensen inspireert, hoe zij zich gedragen en hoe zij handelen. Je kunt je leren door om je heen te kijken, films te zien, documentaires te bekijken, gesprekken voeren, boeken lezen en zoveel meer.

Geloven in jezelf

Zo heb ik op mijn vakantie een verzameling gelezen die is uitgegeven door het magazine Flow en gaat over 47 inspirerende vrouwen getiteld “Women that matter”. Het zijn korte verhalen over de levens van vrouwen uit de afgelopen 2 eeuwen. Al deze vrouwen hebben gemeen dat je moet doen waar je in gelooft en dus vooral je intuïtie volgen. Zij hebben dat altijd al in zich gehad en zich daarnaar gedragen. Niet altijd eenvoudig voor ze geweest, maar voor hen was het noodzakelijk.

Ik heb daar veel bewondering voor. Zelf word ik steeds beter in het volgen van mijn intuïtie. Ik heb de lessen geleerd en doe dat nog steeds. Het is zo eigen geweest om het gewenste pad te volgen en hoewel dat niet alleen maar fout is, weet ik zeker dat het ook niet altijd goed is. Je moet hier wel over nadenken en kijken wat je beter kunt maken voor jezelf.

Deze inspirerende vrouwen hebben mij extra power gegeven om dit te doen. Uiteindelijk wordt je er geen vervelend iemand van maar juist een beter mens.

Je trekt overigens ook de mensen aan die de waardering hiervoor hebben en jou nog meer kunnen laten zijn wie je bent.

Simone Beauvoir beschrijft in haar boek La Deuxième sexe dat de essentie van iemands leven niet op voorhand is bepaald door zijn plaats in de natuur of de geschiedenis, maar dat je daar zelf invloed op hebt. Je hebt zelf iets van je leven te maken en door wat je zegt en doet, kun je ook zelf betekenis aan je leven geven.

 

Marian van de Berg – Coach