AANDACHT voor mijzelf!

AANDACHT voor mijzelf!

PRAAT TEGEN JEZELF ZOALS JE DOET TEGEN IEMAND VAN WIE JE HOUDT

Brené Brown

Een gesprek met een coachee van mij:

 

“Ik moet zoveel, ik heb weinig zelfvertrouwen, ik ben bang dat het niet gaat lukken, ik kan toch beter dan dit. En ja, ik weet echt wel dat ik mijzelf zo depressief praat, maar weet gewoon echt niet hoe ik hier uit moet komen”. 

 

Herkenbaar? Misschien heb je wel iets anders dat jou naar beneden haalt. Wat zou jij zeggen tegen iemand die jou dit allemaal verteld? Je zou luisteren, meedenken, een knuffel, kortom AANDACHT geven. 

Verdien jij dit ook niet voor jezelf? Luisteren en voelen wat je nodig hebt. En zeggen dat het goed is dat je ook even mag zijn in wat je voelt en kijken of er dan rust komt om stapjes vooruit te maken. Te zien wat wel voor jou werkt.

Het klinkt zo makkelijk en soms is dat zo en soms ook gewoon niet. Wat heb jij nodig om AANDACHT aan jezelf te geven? 

 

TIP:

Een vakantieperiode is bij uitstek vaak een moment waarin allerlei gedachten bovenkomen waar je antwoorden op wil vinden. Probeer 1 of diverse momenten in te plannen en te reflecteren op wat je ervaart, wat dat nu met je doet en waar je naar toe wil. Schrijf het op, teken het uit of spreek het in.

Kies een manier en zeker ook een moment waarbij je rust ervaart. Natuurlijk is niet alles eenvoudig te beantwoorden, maar als een deel lukt heb je dat al uit je hoofd en creëer je ruimte voor moeilijkere uitdagingen. Hoe je die wil aanpakken, welke stappen je zelf kunt doen of waar je hulp bij nodig hebt. 

 

Neem vooral eens contact met mij op om te horen hoe ik je hier in kan begeleiden.