Durf jij voor jezelf op te komen?

keuzes maken

Durf jij voor jezelf op te komen?

Wil jij niet meer in angst leven?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten angsten en daarnaast zijn ze ook nog eens erg persoonlijk. De vraag is wat je kunt doen met die angsten. Kun je ze zelf aanpakken? Of wil je ze graag aanpakken, maar heb je daar wat hulp bij nodig?

Voor mij was er een angst hoe de ander zou reageren op wat ik belangrijk vind. Wil de ander wel reageren, wordt de ander boos, word ik uitgelachen, ga ik huilen, wordt het als onzin ontvangen wat ik zo belangrijk vind? Allerlei gedachtes die je kunnen belemmeren, verlammen om niet datgene te doen wat zo bij je hoort. Ik kon het niet altijd zelf aanpakken en zocht dan hulp om te leren. Ja, dat moet je soms. Er zijn soms mensen (dierbare en objectieve vrienden en familie, maar ook een coach in mijn geval) nodig om je in te laten zien wat je wel kunt en je daarmee te motiveren om toch die stappen te zetten.

 

Voor jezelf opkomen

Inmiddels heb ik dus geleerd meer te luisteren naar wat ik belangrijk vind en te accepteren dat een ander kan reageren zoals hij/zij wil. Net zoals ik dat recht heb. Aan mij de keuze om ermee te doen wat ik belangrijk vind. Laatst heb ik weer mogen ervaren dat het positief uitpakte dat ik niet opgeef. En wat voelt dat goed. Ik heb een voor mij heel belangrijk doel bereikt door niet op te geven en daarnaast ben ik ontzettend trots dat ik mijzelf niet tekort heb gedaan.

Ik gun het jou dat je dit ook voelt!

 

Ik sta voor wie ik ben

Natuurlijk blijft het ook een work in progress, maar met de handvatten die ik heb ga ik mijn angsten niet meer uit de weg 🙂