Ik word gek van alles wat ik moet!

Ik word gek van alles wat ik moet!

REMEMBER THAT STRESS DOESN’T COME FROM WHAT’S GOING ON IN YOUR LIFE. IT COMES FROM YOUR THOUGHTS ABOUT WHAT’S GOING ON IN YOUR LIFE.

Andrew Bernstein

 

Herken je die onrust?

 

… van al die vragen die maar door je hoofd heen spoken?

… van allerlei zaken die je nog moet doen en maar blijft uitstellen?

… dat je voelt alsof jij de enige bent die overal aan moet denken?

 

Sta eens stil bij de gevoelens die al die opdrachten, die jij jezelf geeft, veroorzaken:

  • negatief
  • vermoeiend
  • angstig
  • onrustig
  • geeft het een kort lontje?

 

kortom Stress?

Stel jezelf de vraag ‘Moet ik dit nu doen?’

En stel die vraag dan op verschillende manieren. Leg elke keer de klemtoon op een ander woord. Herken je dan dat je een mooi lijstje voor jezelf kunt afwerken? Dat je de druk van de ketel af kunt halen?

 

Moet ik dit nu doen?

Moet ik dit nu doen?

Moet ik dit nu doen?

Moet ik dit nu doen?

Moet ik dit nu doen?

 

Ga er eens mee oefenen en ontdek wat het met je doet. Wat het je gaat opleveren. Ik weet zeker dat je minder stress zult gaan ervaren.  Je zult ontdekken welke vragen de meeste moeite kosten om aan te pakken, maar ook ontdekken dat je rust zult vinden bij de vragen die wel aan te pakken zijn. Ontdek je patroon.

 

Uiteraard ben ik ervoor om met je mee te kijken wanneer je hier hulp bij nodig hebt.