In gesprek met je spiegel

spiegel

In gesprek met je spiegel

Wie zie jij als je in de spiegel kijkt?  Als je echt kijkt naar wie je bent, hoe je in het leven staat. Waar maak jij je druk over, wat zou je graag willen verbeteren als dat nu zou kunnen?

 

Als coach gebruik ik methodes waarbij ik jou spiegel. Ik noem het ook wel respectvol confronteren. Waar loop jij tegen aan? Wat mag er anders, maar weet je niet hoe. Niet altijd wil je er direct naar handelen, maar als de vragen te vaak opkomen is het wel belangrijk om naar antwoorden op zoek te gaan. Pas dan kun je keuzes maken.

 

Vaak hebben wij ook wel gewenst gedrag, omdat:

  • dit prettig is voor je collega’s
  • dit prettig is voor je werkgever
  • dit prettig is voor je familie
  • dit prettig is voor je partner
  • dit prettig is voor je vrienden

Of… juist ongewenst gedrag, omdat je te moe bent van al die onrust.

 

En het is zeker niet zo dat je geen rekening met je omgeving hoeft te houden. Elkaar begrijpen en daar naar handelen is prima. Het wordt een probleem als het ten koste van jou gaat.

 

In mijn praktijk kom ik het vaak tegen dat het lastig gevonden wordt om te weten wat je nu eigenlijk zelf zou willen. Dat je best wel anders wil handelen, maar bang bent voor de consequenties. En stappen nemen voor een andere toekomst is ook best eng. Maar…. geen stappen nemen levert ook geen antwoorden op.

 

Het mogen zijn wie je bent levert zoveel vrijheid op!