Ja! Interessante oefeningen voor je

lockdown

Ja! Interessante oefeningen voor je

Wat heb jij nu over jezelf geleerd?

 

Met al die vrijheden die wij nu weer krijgen zul je ervaren dat je bezig bent met wat het afgelopen jaar voor jou heeft betekend.

Hoe jij je hierdoor voelt en wat het dus met je heeft gedaan. In kaart brengen wat het met je heeft gedaan kan je helpen om helder te krijgen hoe je er mee aan de slag wil.

Oefening 1

In mijn praktijk werk ik ook wel met themakaarten zoals Verleden, Heden en Toekomst. Stel jezelf een vraag waar je aan zou willen werken en schrijf dan op hoe je dat in het Verleden deed doen, hoe je het nu in het Heden doet en wat je wens zou zijn voor de Toekomst. Wat je opschrijft kunnen zinnen of woorden zijn die je gevoelens helder weergeven. Kijk wat voor jou het beste werkt.

Oefening 2

Een andere manier is om je voor te stellen dat morgen je leven er precies zo uit ziet als dat jij wil. Schrijf dan op hoe dat er uit ziet. Je schrijft dus alles op alsof het zo is en kijkt/voelt wat dit met je doet. Wat komt er los bij je? En wat daarvan doe je al?

Zinnen die je kunt schrijven zijn bijvoorbeeld:

  • Ik ben blij met mijzelf
  • Ik sta ontspannen in het leven
  • Ik heb geen stress
  • Ik doe de opleiding die ik altijd al wil doen
  • Ik heb veel vrienden
  • Ik accepteer wie ik ben
  • Ik denk in mogelijkheden
  • Ik zie geen beren op de weg
  • Ik …………………………………………………….

 

Voor beide oefeningen kan het zijn dat je realiseert dat je eigenlijk al best op de goede weg bent. En tegelijkertijd helder krijgen waar je nog aan zou willen werken. Het bewust bezig zijn met hoe jij in het leven wil staan is iets dat jij jezelf echt moet gunnen. De tijd er voor nemen. En is de vakantieperiode nu juist niet een goede tijd om er voor te gaan zitten? En te bepraten met mensen die naar je willen luisteren?

Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben dan is het interessant om 1 of meerdere van mijn testen te doen. Op mijn website vind je de zelftest, stresstest en assertiviteitstest.

Ik wens je een inspirerende, zonnige, maar vooral ook een FIJNE ZOMER!