Kiezen voor jezelf?

Kiezen voor jezelf?

Hoe kun je kiezen voor jezelf?

Ik las onlangs een opiniestuk in de Volkskrant waarin geschreven wordt over de kracht van verbondenheid, het tegendeel van vervreemding. Wij leven op dit moment in een wereld waarin wij veel verbinding ervaren. We doen er ook graag aan mee. Het belang wordt ervaren en gekoesterd.

We nemen de tijd om contact te zoeken, extra aandacht te geven, zorg voor elkaar te hebben. We worden er ons nog meer bewust van dat wij elkaar nodig hebben om het leven zinvol te maken.

Tegelijkertijd moeten wij ons bewust zijn dat wij pas ten volle verbinding met anderen kunnen maken wanneer wij verbonden zijn met onszelf.
Hoe je dat doet? Hoe kies je dan ook voor jezelf? Terwijl je huidige leef- en werkomstandigheden zo anders zijn dan je zou willen, je zorgen maakt over je baan, je interactie met collega’s mist, je familie en vrienden niet of weinig kunt bezoeken, etc. En voorlopig lijkt deze situatie nog wel even voor te duren.

En toch kun je voor jezelf kiezen oftewel zorgen. Wees creatief met elkaar om ruimte te nemen en te geven. Gesprekken met elkaar te voeren, boeken te lezen, muziek te luisteren en vragen te beantwoorden voor jezelf. Juist nu is het tijd om dicht bij je zelf te zijn en te blijven om zo sterker te kunnen zijn voor wat er om je heen gebeurd.
Wat heb je nodig, wat wil je en wat kun je?

Wellicht meer dan je nu toestaat. Wanneer je het te moeilijk vind om dit alleen te doen is het heel goed om eens met een coach van gedachten te wisselen. Een goede coach kan heel goed met jouw vraag aan de slag.

 

Als wij blij zijn, opent ons hart zich voor nieuwe dingen. Als wij in een slechte bui zijn, kunnen we niet openstaan voor nieuwe dingen. Hoe prachtig ze ook zijn, zonder vreugde in je hart, ga je langzaam vooruit en is die vooruitgang oninteressant.                                       Haemin Sunim