Muziek: Welke liedjes helpen jou?

Muziek; welke liedjes helpen jou?

Muziek: Welke liedjes helpen jou?

Wil jij met mij delen welke muziek er voor jou toe doet?

Je kent vast dat gevoel dat muziek je helpt om te kunnen voelen waar je mee bezig bent. Dat je mag voelen dat je verdrietig bent en je tranen kunt laten gaan, maar ook dat je het gebruikt om dat zetje te krijgen om je beter te gaan voelen. Of gewoon omdat je vind dat het leven een feestje is en dat muziek het bevestigd.

Het is zo goed om muziek als uitlaatklep te gebruiken en je gevoelens niet te onderdrukken, maar juist de ruimte te geven. Het hoeft niet altijd de tekst te zijn die gevoelens mee verwoorden, maar kan ook puur de melodie zijn die je meeneemt.

In deze tijd merk ik om mij heen, en ook persoonlijk, dat het heel lastig is om niet fysiek om te gaan met de ander. Momenten waar je een extra steun wil zijn, waar je weet dat een arm om je heen, of een knuffel er zo toe doet. De afstand die je nu moet behouden voelt afstandelijk en niet natuurlijk.

Het dagelijkse leven waar je weer naar verlangt, waar  je naar je werk gaat, zonder zorgen met anderen omgaat, zonder zorgen zit over je werk, zonder zorgen over de mensen om je heen.

Maar er zijn natuurlijk ook de momenten waar je een feest van het leven wil maken; lekker kopje koffie of drankje op een terras, uit eten, concerten bezoeken, familiefeestjes en noem maar op.

Er zullen dus veel momenten zijn waarop je voelt dat de zon best wel schijnt, dat er mooie ervaringen zijn. Dat er geloof in de toekomst is omdat je voelt en weet dat er altijd weer mogelijkheden zijn.

Al deze momenten hebben een impact op je gevoelsleven en kan met muziek sterker gemaakt worden.

Laatst zat ik in de auto en kwam het liedje ‘Als de zon schijnt’ van Andre van Duin op de radio en ik merkte dat ik het harder zette en keihard mee aan het zingen was. Het onzekere gevoel waar ik op dat moment mee bezig was verdween. Ik kreeg een lach op mijn gezicht en had er die dag weer zin in!

Ik heb een zeer uitgebreide muzieksmaak en zoveel nummers die wat kunnen betekenen, waaronder:

  • Can’t stop the feeling (Justin Timberlake)
  • Rise up (Andra Day)
  • Thnx 4 Sending Karma 2 Me (the S.I.L.)
  • Cold Little Hart (Michael Kiwanuka)

 

Kun jij mij vertellen welke muziek jou raakt? En ja, moeilijk om te kiezen, maar wellicht heb je een paar mooie nummers? Ik hoop op veel reacties waar ik een mooie Spotify lijst van kan maken. Hoe zullen wij deze lijst noemen?

 

The best music… is essentially there to provide you something to face the world with. (Bruce Springsteen)