Weet jij hoe het (nog) beter kan?

weet jij hoe het (nog) beter kan?

Weet jij hoe het (nog) beter kan?

Vakantie anders door Corona, en nu?

Ik ben op vakantie geweest die toch anders uitpakte dan van tevoren gepland. Niet naar Zuid-Frankrijk in een leuk huis waarvan ik al bedacht had hoe ik de tijd daar ging rondbrengen. Allereerst het gevoel van niets moeten, daarnaast lekker lezen, wandelen, gebied verkennen, tijd nemen om na te denken over vervolgstappen in mijn bedrijf. En eigenlijk ook wel wat werk doen, maar dan meer leuke ideeën uitwerken.

Kortom, niet zoveel moeten en alles kunnen. Helaas pakte het anders uit. Zuid Frankrijk werd oranje en plannen werden aangepast. Daar werd dus creativiteit en flexibiliteit verwacht. En hoe leuk is dat uitgepakt!! Verschillende delen van Duitsland gezien en ook nog Oostenrijk. Het mooie weer gevolgd en er zoveel mogelijk van gemaakt.

In dit geval was het, niet eenvoudig, maar wel te doen om aan te passen, nieuwe kansen te zien en goed uit te voeren. Ik gebruikte internet en reviews van anderen om te bepalen waar het goed vertoeven was, wat er te doen is en hoe daar te komen.

Kan ik ook zakelijk zo makkelijk aan de slag?

Als zelfstandig ondernemer werkt het niet zo makkelijk zoals ik met mijn vakantie heb gedaan. Je kunt tutorials bekijken en veel lezen en informeren,  maar het uitvoeren is toch echt minder makkelijk. Tenminste voor mij. Ik wil graag professioneel overkomen en merkte dat ik met de beste wil van de wereld dit niet alleen kan. Hoewel ik vlug leer en alles ook interessant vind is het wel nodig dat ik mij laat begeleiden door professionals om goed voor de dag te komen. Zo heb ik mij bij de start van mijn bedrijf laten begeleiden door Most Remarkable om mijn brand te vormen en website goed neer te zetten.

Op enig moment wilde ik graag een groter publiek bereiken en natuurlijk kun je veel zelf doen, maar echt goed hier aan werken heb ik geleerd van Annemieke Tissink van het bedrijf PUURST (https://puurst.nl/).  Zij heeft mij laten zien hoe ik mijzelf zichtbaar kan maken, maar wel op een manier die bij mij past.

 

Kan ik (nog) beter?

Op sommige momenten ben ik echt buiten mijn comfortzone gegaan, maar om dan wel weer te ontdekken dat het prima voelde!  Dit zijn geluksmomenten geweest waarvan ik nog steeds de vruchten pluk. Want ja, als je eenmaal hebt ervaren dat het beter kan, dan kun je steeds een stapje verder.

Ik gun jou dat gevoel ook.

Wil jij weten of het (nog) beter kan?

Doe dan eens mijn zelftest