Wat gaat 2020 voor jou betekenen?

Wat gaat 2020 voor jou betekenen?

Nieuwe mogelijkheden! Nieuwe uitdagingen!

Voor mij is 2019 een jaar geweest waarin veel is veranderd. En zoals het gaat zijn veranderingen vaak goed en mooi, maar is niet elke verandering makkelijk. Ik heb inmiddels wél geleerd én ervaren dat elke verandering iets oplevert. En dat is positief! Hoe gek dit ook kan klinken wanneer het een verdrietige verandering is. Ervaringen die ik in het nieuwe jaar 2020 weer kan gebruiken.

Hoe dit dan kan?

Het is niet de bedoeling dat je gaat kijken aan wat er allemaal niet goed gegaan is, wat beter had gemoeten, wat fijner was geweest enz. Je hebt het gewoon niet altijd in de hand hoe het gegaan is.

We kunnen niet veranderen wat is geweest, maar wel wat gaat komen. Het is puur een kwestie van accepteren. Niet eenvoudig, maar wel de enige manier om vooruit te gaan. En elke ervaring kunnen wij juist zo goed gebruiken. Het zijn levenslessen. We weten hierdoor steeds beter wat goed is voor onszelf. Dit maakt ons sterker en rijker en geeft ons dus ruimte om meer open te staan voor de toekomst.

Voor mij geldt nu dat ik weet wie ik ben, wat ik wil en dat ik niet bang ben om te proberen en te leren. Ik heb geleerd mijzelf de ruimte en tijd te geven om van alles te ontdekken. Hierdoor voel ik meer vrijheid en het geeft mij een ontspannen gevoel én ik krijg er veel voor terug. Ik ben nieuwsgierig naar het nieuwe jaar en wat dit mij zal brengen en wat ik nog meer kan bereiken.

Wat gaat 2020 jou brengen?

Ga je

  • kijken waar je echt blij van wordt?
  • je leren nee te zeggen?
  • meer lezen?
  • vaker sporten?
  • meer familietijd inplannen?
  • op zoek naar die leuke baan?
  • nieuwe mensen ontmoeten?
  • vrijwilligerswerk doen?
  • …………………………………….

Kortom

Zul je bewuster voor jezelf gaan zorgen?

En ga je vooral accepteren dat je doet wat in je vermogen ligt en dat dit goed is. Wees blij met wie je bent en dan komen goede dingen op je pad!

 

You may not control all the events that happen to you, you can decide not to be reduced by them

                                                                   

Maya Angelou